Devlet baskısı gitti mahalle baskısı geldi

Devlet baskısı gitti mahalle baskısı geldi
Yazar Bülent Tekin, Diyarbakır`da devlet baskısının kalktığını ama artık bir mahalle baskısı olduğunu söyledi. Tekin, `Şarkılarımız, türkülerimiz, yemeklerimiz onlar tarafından belirleniyor` dedi. 19.09.2013 09:52

Diyarbakır`da yaşayan Kürt yazar Bülent Tekin, artık Kürtçe roman ve şiir yazıldığını, ancak başka bir oligarşik baskının hüküm sürmeye başladığını söyledi.

AŞKIMIZA BİLE KARIŞIYORLAR

Eskiden Kürtçe kitap yazılmazdı. İllegal sayılırdı. AK Parti iktidar olana kadar bu böyleydi. İnsanlar artık Kürtçe roman yazmaya, Kürtçe şiir okumaya başladı. Kürtçe yayınevleri kuruldu. Fakat buradaki hakim ideolojik paradigma, PKK ve BDP misyonu olduğu için kültür ortamının bu paradigmanın hakimiyeti altına girmesi sağlanmaya çalışılıyor. Kültürde ideoloji olmaz. Şarkılarımız, yemeklerimiz, kültürümüz onlar tarafından belirleniyor. Aşk hayatımıza kadar giriyor. Devlet yasaklıyordu, yok ediyordu. Şimdi de o hakim kültüre ters bir şey yazdığınız zaman tutsak ediliyorsunuz. Basılmıyor, okunmuyor. Siz de edebiyat yapamıyorsunuz. Devletin baskısı gidiyor ama bu taraftan başka bir oligarşik baskı geliyor.

KADIN EŞİTLİĞİ SÖZDE

Kesinlikle. BDP`nin iddiası şu: zulme uğrayanların, altta kalanların, yoksulların sesi olmak. Ama milletvekillerine bakıyorsunuz hepsi sosyetik insanlar. Kadın eşitliğinden bahsediliyor ama bu kadın eşitliği asla dağdaki bir gencin annesini kapsamıyor. Burada kastedilen kırmızı plakalı, lüks araçlarla seyahat eden kadın siyasetçiler veya avukatlar.

Ağaç kesip villa yaptılar

Bülent Tekin, Diyarbakır`da yeşil alanın talan edilip imara açıldığını anlattı: `Bakın burada Diclekent diye bir semt var. 5 kez suç duyurusunda bulundum. Hiç kimse bununla ilgili işlem yapmadı.

BU HAREKETİ SAMİMİYETE DAVET ETMEK GEREKİYOR

yazının devamı ve ayrıntısı için TIKLA


Etiketler: BÜLENT TEKİN

Diğer GÜNDEM haberleri

  • PAYLAŞ

YORUM EKLE

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.